Houtverkoop / FSC

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Houtverkoop / FSC

De EU-Houtverordening is vanaf 2013 voor houtverkoop van toepassing. Dit betekent dat al het hout dat bij ons wordt verkocht, duurzaam moet zijn geproduceerd; dus afkomstig uit bossen die op verantwoorde wijze worden beheerd en geëxploiteerd. Onze FSC certificering is hierop van toepassing.

 
Het beheer voldoet aan de nieuwe Nederlandse FSC-standaard. Het bosbeheer moet de nationale wetten evenals internationale afspraken overeenkomstig de principes en criteria van de FSC respecteren.

De Sitka Spar

De Sitka Spar is in Nederland nauwelijks of niet aangeplant. In 1970 werd nog hier en daar, in plaats van fijnspar, de sitka aangeplant. Deze soort is weinig gevoelig voor ziekte en ook redelijk tegen wildschade bestand. De sitka is dan ook een uitstekende boom voor de bosbouw, die ook op zandgrond goed en snel groeit. De hoogste sitka heeft een spilhouthoogte van 30 meter met een DBH van 80 cm (zie foto). Het is onze bedoeling dan ook in enkele stormgaten, ontstaan na de recentelijke windhoos en droogte, met de sitka weer in te boeten.